vineri, 12 februarie 2010

Conspirația de la ora cinci (P.M.)


În diverse locuri din oraș, în jurul orei cinci, grupuri de batrânei se adună cu mâinile împreunate la spate. Se apropie unii de alții și se intrebă conspirativ:

- A venit?

- Încă nu.

Obiectul în jurul căruia se formează grupurile este o cutie portocalie, cu picior, lângă care oprește o mașină. Din mașină coboară un tânăr care pune în cutia respectivă un braț de ziare. Bătrâneii se reped sprinteni și înșfacă cateva exemplare după care pleacă mulțumiți spre casă. În jurul cutiei mai apar câțiva doritori, care iau cate un exemplar, după care unul din bătrânii care până atunci așteptaseră liniștiți și luaseră cateva numere, se uită împrejur și apoi ia toate ziarele rămase îndesându-le într-o sacoșă. Și așa s-au distribuit și în această dupăamiază exemplarele gratuite din cotidianul  de seară. O nouă ocazie, pentru unii, de a-și exersa instinctul românesc de a apuca totul înaintea celorlalți.  Să mai spună cineva că gălăţenii nu sunt interesați de viața politică, mondenă și culturală a urbei noastre. Mai ales dacă e "moca".

Un comentariu:

  1. Este o conspiratie nationala... In acele ziare se afla Adevarul absolut din moment ce lumea se arunca sa puna mina pe cel putin 3 - 4 exemplare. Sunt convins ca nu le folosesc la invelit borcanele de muraturi ci le folosesc in scopul evolutiei si integrarea in Adevarul absolut.

    RăspundețiȘtergere