marți, 8 iunie 2010

Unde merg Gălățenii la grătar?



Atunci când vine sfârșitul săptămânii, gălăteanul, bogat sau sărac, vrea să iasă din casă și să frigă un pic de carne pe grătar. Nu neapărat nobilul fel de mâncare este motivul pentru care oamenii ies în natură ci și faptul că după iarnă chinuitoare ne dorim să ieșim din casă la un pic de relaxare în natură. Totul e bine la nivel de declarații însă hai să vedem unde ieșim? Tradiționalul loc pentru astfel de activități, Pădurea Gârboavele, nu mai e demult ceea ce  a fost. Intrările în pădure au fost blocate, și asta datorită mizeriei lăsate în urmă de vizitatorii de week-end, iar puținele locuri rămase sunt insuficiente pentru numărul mare de ”solicitanți”. Se mai poate merge pe malul Dunării sau al Siretului, însă acum apa a blocat toate spațiile, ori în zona numită ”la gunoi” adică în dreapta soselei spre Brăila înainte de podul peste Siret.  


Aici, pe locul fostei platforme de gunoi, acum acoperită și pe care s-au plantat câțiva salcâmi se înghesuie gălățenii la fiecare sfârșit de săptămână. Locurile sunt insuficiente așa că oamenii se înghesuie, afumîndu-se reciproc și unde ritmurile orientale se împletesc cu cele house într-un haos total.  Dacă noi gălățenii nu avem condițiile naturale de a ieși în natură ca în unele orașe, iar primăria nu a amenajat spații în natură , ca în alte orașe, ne mai rămâne soluția de a ne cumpăra o casă la țară pe care să o folosim pentru zilele caniculare de week-end. Bună ideea? Daaaa, dar criza nu cred că ne dă speranțe. Și atunci rămâne să ne ingrămădim în puținele zone de agrement și să-i invidiem pe cetățenii altor cetăți a căror edili s-au îngrijit și de acest aspect al vieții sociale.


P.S. Se mai poate merge la campingul Brateș, unde mașina trebuie lăsată la poartă, într-o zonă periculoasă, sau la lacul Vânători, baza administrată de Primăria Galați, unde deasemeni locurile sunt limitate. 

Distracție plăcută în week-end gălățeni!

Un comentariu: